در بین مکاتب مختلف روانشناسی ، نظریات کارل گوستاو یونگ و آنچه که "روانشناسی تحلیلی یونگ " نامیده می شود ، از اهمیت فراوانی برخوردار می باشد . یونگ در مسیر پاسخ دادن به پرسش های بنیادین زندگی و رسیدن به آنچه که خودش آنرا " تفرد " می نامید ؛ به پرسش های فراوانی در مورد روان انسان پاسخ گفت و با تعریف مفاهیمی چون نقاب ( پرسونا ) ، زخم ، سایه ها ؛ عقده ؛ آرکی تایپ ها ( کهن الگوها ) و چنین مفاهیمی ، دریچه ای نوین رو به روی انسان در جستجوی شناخت خویشتن، گشود . یونگ به ما آموخت که اگر رسیدن به " آرامش " را اصلی ترین و یا جزو اصلی ترین نیازهای انسان بدانیم ، در آنصورت شرط رسیدن به آرامش درونی در گرو رسیدن به دو موضوع است :
۱ ) رسیدن به صلح با خویشتن
۲ ) رسیدن به صلح با جهان اطراف مان
و این یعنی که تا ما به صلح با خود و جهان پیرامون مان نرسیم ؛ در رسیدن به آرامش درونی ناکام خواهیم ماند . این مهم چگونه میسر می شود ؟ پاسخ یونگ این بود : از طریق خودشناسی روانی . یونگ به ما آموخت که خودشناسی به معنی شناخت نقابها ( پرسونا ) ، زخمها ، سایه ها ؛ عقده ها و آرکی تایپ هایی است که روان ما را تحت سیطره خود دارند و در آموزه هایش تاکید می کرد که تا به شناخت دقیقی از این مولفه های پنهانی شخصیت خودمان و اطرافیان مان نرسیم ؛ در رسیدن به آرامشی ماندگار و همیشگی ناکام خواهیم ماند . بنابراین خودشناسی روانی در درجۀ اول قرار است با کالبد شناسی روانی ما و شناخت اسرار درون مان نه توسط شخص دیگری که توسط خودمان ؛ ما را به صلح و آرامش با خودمان و سپس با اطرافیان مان برساند . بگذارید مثالی بزنیم : بر اساس نظریۀ یونگ ؛ هر انسانی دارای برخی کهن الگوها یا آرکی تایپ های مختلف زنانه و مردانه می باشد که در درون او پنهان است . حال اگر مردی که کهن الگوی زئوس ( خدای خدایان ) در او قوی است ؛ بدون اینکه خودش و آرکی تایپ هایش را بشناسد با زنی آشنا شود که او هم دارای آرکی تایپ های مشابهی می باشد و احتمالاً بخواهد که پس از مدتی با او ازدواج کند ، می توان انتظار داشت که زندگی آنان پس از ازدواج و به صورت همیشگی درگیر جنگ و جدال و ... خواهد بود !!! بنابراین خودشناسی در ساختن یک زندگی زناشویی یا شغلی بهتر و سالم تر نیز می تواند کمک های زیادی به شخص بنماید : یک کارفرما با شناخت دقیق از آرکی تایپ ها ، سایه ها ، نقاب ها و عقده های پرسنل و طرف مذاکرات تجاری اش می تواند به درک صحیح تری از مدیریت منابع انسانی برسد.
به گزارش روابط عمومی مرکز جامع توانبخشی و توانمند سازی آرن، سومین دورۀ کارگاههای آموزشی خودشناسی مبتنی بر روانشناسی تحلیلی یونگ ؛ با تدریس آقای عبدالله مروارید ( روانشناس ، روان درمانگر و یونگ پژوه ) در مرکزآرن ؛ در ۱۶ ساعت ( ۸ جلسۀ ۲ ساعته ) یک شنبه های هر هفته از ۴ بهمن ماه ساعت ۱۸ الی ۲۰ برگزار شد . سرفصل های این دوره ؛ به شرح ذیل بود :
۱- یونگ که بود و چه اندیشه ای داشت؟
۲- از ولیعهدی روانکاوی فرویدی تا دشمن (از رفاقت یونگ و فروید تا رقابت)
۳- مفهوم روان و شخصیت و ریشه فردیت از منظر یونگ
۳- سایه ها چه می گویند و چه کارکردی دارند؟ (وقتی رفتارمان دست خودمان نیست)
۴- ماسک ها و نقاب ها
۵- ناخودآگاه شخصی و ناخودآگاه جمعی
۶- آرکی تایپ ها و تاثیرشان بر انسان
۷- عقده ها و کارکرد مثبت و منفی عقده ها
۸- سفری از (من) به (خویشتن)
۹- همزمانی چیست؟
۱۰- تیپ های شخصیتی در نظریه یونگ
۱۱- شناخت انواع مردان و انواع زنان از منظر یونگ
۱۲- شناخت و تحلیل رویا و خواب در نظریه یونگ
۱۳- رابطه زن و مرد، ازدواج و بحران میانسالی
لازم به ذکر است که در پایان برگزاری این کارگاه ؛ به شرکت کنندگان گواهینامه های معتبر آموزشی با قابلیت استعلام و پیگیری آنلاین اعطا شد.
علاقه مندان به کسب اطلاعات بیشتر در مورد این کارگاه و روند برگزاری کارگاه های آموزشی مرکز آرن می توانند همه روزه از ساعت ۱۰ صبح الی ۱۹ با شماره تلفن های ۵-۳۸۴۶۳۶۵۳ - ۰۵۱ تماس حاصل فرمایند و یا از طریق وبسایت مرکز به فهرست کارگاه های آموزشی آرن مراجعه نمایند. همچنین می توانید با عضویت در کانال رسمی مرکز آرن در تلگرام در جریان آخرین اخبار برنامه های مرکز آرن قرار بگیرید .