در تمامی مراحل رشد انسان ، نحوۀ ارتباط درست و تعاملات سالم بین دو جنس ( دختر و پسر ) با یکدیگر از عمده ترین و اصلی ترین موارد شکل گیری شخصیت و نظام روانی در یک انسان سالم می باشد . اگر شکل گیری رابطۀ یک نفر با جنس مخالف خود در مقاطعی از زندگی شرط " لازم " داشتن یک زندگی اجتماعی سالم و سازنده است ، در موقع رسیدن به بزنگاه ازدواج ، ارتباط و تعامل سالم یک زن و مرد به شرطی " لازم و کافی " برای رسیدن به خوشبختی و ساحل آرامش تبدیل می شود . در واقع می توان مدعی شد که رابطۀ زن و مرد در زمان ازدواج به حساس ترین نقطۀ ارتباط انسانی آنها مبدل می شود که بی اطلاعی از چند و چون این رابطه به بروز خسارت های عمیق عاطفی ، شخصیتی، اجتماعی و انسانی منجر خواهد شد . متخصصان حوزۀ مسائل روانی معتقدند که نحوۀ شکل گیری یک رابطۀ سالم فیمابین زن و مرد ، یک نوع " مهارت " است که با آموزش تکنیک های آن و شناخت طرفین از خصوصیات یکدیگر و تکرار و تمرین این مهارت ها ؛ می تواند به ملکۀ ذهن انسان تبدیل شده و در تمامی طول عمر انسان او را از آسیب های بسیاری حفظ کند . بر همین اساس ؛ مجموعۀ کارگاههای آموزشی " زن – مرد – ارتباط " در مرکز آرن از مدتی پیش برنامه ریزی شده تا نحوۀ ارتباط سالم بین دو جنس در سنین مختلف را بر اساس نظریات علمی و نظریات دانشمندان برجستۀ این حوزه به مخاطبان مرکز آرن آموزش دهد . این کارگاه برای تمامی افراد در تمامی رده های اجتماعی و در سنین مختلف که به دنبال ارتقاء کیفیت زندگی خود و بازسازی رابطه شان با جنس مخالف هستند ، مناسب بود .
کارگاه آموزشی "زن-مرد-ارتباط" با هدف آموزش مهارت های کلیدی ارتباطی به مخاطبان مرکزجامع آرن ؛ به مدت ۱۵ ساعت و در سه روز متوالی ( هر روز ۵ ساعت ) چهارشنبه ۱۹ ، پنجشنبه ۲۰ و جمعه ۲۱ اسفند ماه ۱۳۹۴، از ساعت ۹ لغایت ۱۴ و با تدریس جناب آقای دکتر محمدرضا سرگلزایی - روانپزشک، روانکاو و پژوهشگر حوزه فلسفه و اسطوره ؛ در محل سالن همایش های مرکز جامع آرن برگزار شد . سرفصل های مورد بررسی در کارگاه به شرح ذیل بود:
دیدگاه های نظریه پردازان عرصه ی روانکاوی درباره ی زنانگی و مردانگی:
۱- فروید: لیبیدو/اودیپال کمپلکس/ توتم و تابو/اضطراب اختگی/رشک احلیلی
۲- یونگ :آنیما-آنیموس معادل یین و یانگ و دیدگاه تانترا
۳- نقد مرد سالاری فرویدی توسط کارن هورنای و مارگارت مید
عشق از منظر زیستی-روانی- اجتماعی:
۱- هورمون های عشق!
۲-اشترنبرگ: مثلث عشق/ قصه ی عشق
۳- عشق از منظر اگزیستانسیال سایکولوژی
۴- عشق از منظر آرکی تایپال
سکس از منظر زیستی روانی اجتماعی:
۱- جذابیت جنسی از غریزه تا رسانه
۲- آناتومی و فیزیولوژی رفتار جنسی
۳- تاریخچه ی سکسولوژی و سکس تراپی
۴- سرمایه ی جنسی
ازدواج و نظریه هایش:
۱- رضایت زناشویی/ ثبات زناشویی
۲- نظریه نوازش و بانک نوازش
۳- نظریه مساوات
۴- دیدگاه گلاسر در ازدواج
۵- دیدگاه اریک برن در ازدواج
۶- دیدگاه آرکی تایپال در ازدواج
۷- دیدگاه سرگلزایی در ازدواج و رشد روانی
به شرکت کنندگان در دوره ، گواهینامۀ معتبر آموزشی با قابلیت استعلام آنلاین از طریق سایت مرکز آرن، اعطا شد.
علاقه مندان به کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با سایر کارگاه های درحال برگزاری می توانند با شماره تلفن های ۵-۳۸۴۶۳۶۵۳ - ۰۵۱ تماس و یا به فهرست کارگاه های آموزشی مراجعه نمایند.