انسانها در فعالیت های روزمره شان ، در غالب گروههای اجتماعی متنوعی زندگی کرده و فعالیت می کنند و بنابراین بسیاری از مسائل احساسی و عاطفی آنها از روابط مخدوش شده این گروه ها ناشی میشود . بسیاری از متخصصان مسائل روانشناسی ؛ " ارتباط ناسالم " و " تعاملات مخدوش و معیوب " فیمابین انسانها با یکدیگر در فعالیت های اجتماعی روزمره شان را یکی از اساسی ترین و حتی علت العلل بسیاری اختلالات و مشکلات روانی می دانند . بنابراین بجای توجه به عوامل درون شخصی ؛ با پی بردن به اهمیت روز افزون روابط اجتماعی و میان فردی در سالهای اخیر ؛ توجه به عوامل حاکم میان افراد گروههای اجتماعی از اهمیت بیشتری برخوردار شده است و بر این اساس در محیط بیمارستانهای ارائۀ دهندۀ خدمات روانشناختی ، در کلینیک ها ، دفاتر مشاوره و روان درمانی و ... به شکل بندی های گروهی و درمان های گروهی توجه خاصی مبذول میشود و جلساتی تحت عنوان " گروه درمانی " برگزار می شود . امروزه انواع شیوههای گروه درمانی از جمله متداولترین شیوههای روان درمانی هستند که به شکل گروهی انجام می شوند . در واقع می توان گفت گروه درمانی یا رواندرمانی گروهی ، به معنای به کار بردن روشهای رواندرمانی بر روی یک گروه، به منظور بهرهگیری از تاثیر متقابل اعضای گروه بر همدیگر است . بسیاری از روانشناسان معتقدند که مشاوره گروهی سیستم مداخله ای بی مانندی است که مفاهیم راهنمایی و درمان را از طریق تعامل افراد با یکدیگر در گروه بیان می کند که این فرایند به نوبه خود نوعی روان درمانی خاصی را ارائه می دهد .
این نظریه برای به کارگیری در گروه و گروه درمانی ، رویکردی عامی و مناسب است. برن معتقد است که درمان گروهی اطلاعات بیشتری را درباره برنامه های شخصی زندگی فرد ارائه می دهد. در رویکرد فردی تعامل بین دو نفر (مشاور و مراجع) برقرار می شود در حالی که در گروه فرد از تجارب بیشتری استفاده می کند و برای کسب مهارتها زمان کمتری را صرف می نماید. از طریق روش تحلیل رفتار متقابل و تعامل گروهی به اعضا کمک می شود تا در سطح مقبول و مناسبی با دیگران ارتباط برقرار کنند و آگاهی و ارتباط خود را با دیگران فزونی بخشند. اعتقاد روان درمانی گروهی تحلیل تعاملی بر این است که برای انسان یک جهت گیری، وقتی صحیح است که درونی باشد. در این دیدگاه ضمن تأکید بر درونی بودن جهت گیری به هدفمند بودن زندگی و همچنین اصلاح و تغییر رفتار عملکرد بیرونی براساس کشش های درونی و به نیازهای گوناگون انسان توجه می شود. اساس این روش براحترام به ماهیت انسان، تعالی نفس او و اعتقاد به صلاحیت انسان برای تغییر خود است. اگر چه تحلیل ارتباط متقابل را می توان در مشاوره فردی بکار برد ولی مخصوصاً وقتی مؤثرتر است که در مشاوره گروهی بکار گرفته شود، زیرا فضای گروهی به مشاور اجازه مشاهده ارتباط افراد با یکدیگر را می دهد.
ششمین دوره گروه درمانی مبتنی بر بهبود و تحلیل روابط متقابل (TA) (یازدهمین دوره گروه درمانی) در مرکز آرن ؛ با رویکرد بهبود روابط متقابل و با هدایت آقای افشین هوشنگی ( روانشناس و روان درمانگر ) ؛ در ۸ ساعت ( ۴ جلسه ) در تیر ماه ۱۳۹۵ برگزار شد.
علاقه مندان به کسب اطلاعات بیشتر در مورد برنامه های آیندۀ مرکز آرن می توانند از طریق زیر با مرکز آرن در ارتباط باشند :
به بخش کارگاه های آموزشی مراجعه نمایند.
همه روزه از ساعت ۱۰ الی ۱۹ با شماره های ۵ – ۳۸۴۶۳۶۵۳ – ۰۵۱ تماس حاصل فرمایند.
با نشانی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید در تماس باشند .
از طریق عضویت در خبرنامۀ آرن در جریان آخرین اخبار و اطلاعات مرکز قرار بگیرند .
در کانال رسمی مرکز آرن در تلگرام عضو شوند .