تحلیل رفتار متقابل به انگلیسی (Transactional Analysis) و یا به صورت مخفف TA ؛ نظریهای در روانشناسی اجتماعی است که توسط اریک برن روانپزشک کانادایی به وجود آمده است و به لحاظ کاربرد آن در حل مشکلات احساسی و رفتاری ، مورد قبول جامعه روانشناسی قرار گرفته و تدریجاً در زمینههای مشاوره، روانکاوی، گروه درمانی ، مدیریت ، جامعهشناسی ، توسعه سازمانی و آموزش ، نظریههای جدیدی ارایه نموده و گسترش پیدا کرده است . ابهام و پیچیدگی در مفاهیم ، تخصصی بودن و زمان طولانی درمان در دیگر روشهای روان درمانی باعث شد تا تحلیل رفتار متقابل با مفاهیم اساسی و واژههای ساده ؛ سریعاً جایگزین روشهای روان درمانی قدیمی گردید . به همین جهت تحلیل رفتار متقابل عمومیت یافته و هر جا که انسانها حضور داشته و با یکدیگر ایجاد رابطه مینمودند کاربرد عملی پیدا کرد و ابزاری برای تغییر و حل مشکلات قرارگرفت . " تحلیل رفتار متقابل " یک مکتب علمی کاربردی میباشد که در آن از به کار بردن مفاهیم پیچیده اجتناب شده است و نظریات آن به صورتی مطرح شدهاند که به راحتی میتوان آنها را مشاهده و تجربه نمود . اریک برن با فهمیدن اینکه شخصیت انسان از سه حالت « خودآگاه » تشکیل شده است ؛ رفتارهای پیچیده بین انسانها را قابل فهم کرد . هر حالت « خودآگاه » یک مجموعه کامل از احساسات و فکرها و رفتارهایی است که ما با استفاده از آنها واکنش نشان میدهیم . در واقع افراد در موقعیت های گوناگون رفتارهای مختلفی از خود بروز می دهند ، و تحلیل ساختار شخصیت به معنی بررسی ساختار حالات شخصیت و رفتار انسان است که به صورت رفتاری و احساسی بروز می نماید. سه حالت « خودآگاه » انسان شامل والد و بالغ و کودک و فعل و انفعال بین آنها پایۀ نظریۀ تحلیل رفتار متقابل را تشکیل میدهند. این مفهومها به خیلی از زمینههای مشاوره روان درمانی و تحصیل راه پیدا کردهاند .
نخستین دوره کارگاه آموزشی تحلیل روابط متقابل در 10 ساعت (دو جلسه 5 ساعته) در سالن اجتماعات فرهنگسرای کودک و آینده کوهسنگی و با تدریس آقای دکتر محمدرضا سرگلزایی برگزار شد.
سرفصل های آموزشی مورد بررسی در کارگاه به شرح ذیل می باشد:
- اریک برن و گرسنگی های روانی
- حالات ایگو- ایگوگرام
- وضعیت ها
- روابط موازی-متقاطع- دو سطحی
- رانشگرها- بازدارنده ها- پیش نویس زندگی
- بازی ها
- تصمیم مجدّد
مدرس کارگاه آقای دکتر محمد رضا سرگلزایی، روانپزشک و مدرس مهارت های زندگی خواهد بود که به صورت پروازی از تهران به مشهد تشریف آوردند .
علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد برنامه های آیندۀ مرکز آرن می توانند از طریق زیر با مرکز آرن در ارتباط باشند :
به بخش کارگاه های آموزشی مراجعه نمایند.
همه روزه از ساعت ۱۰ الی ۱۹ با شماره های ۵ – ۳۸۴۶۳۶۵۳ – ۰۵۱ تماس حاصل فرمایند.
با نشانی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید در تماس باشند .
از طریق عضویت در خبرنامۀ آرن در جریان آخرین اخبار و اطلاعات مرکز قرار بگیرند .
در کانال رسمی مرکز آرن در تلگرام عضو شوند .